Planinarski izlet na Risnjak (1528 m) u nedjelju 9. lipnja

Dragi članovi,

u nedjelju 9. lipnja 2024. godine planinarimo na Veliki Risnjak (1528 m).

Veliki Risnjak jedan je od najslikovitijih hrvatskih vrhova, drugi po visini u Gorskom kotaru, 6 metara niži od Bjelolasice. Na vršnoj stijeni je 1952. uklesan natpis u spomen Schlosseru i Vukotinoviću, istraživačima prirode Risnjaka. Cijelo područje Risnjaka odlikuje se bogatom i raznolikom florom i zanimljivim životinjskim svijetom, te je stoga zaštićeno kao nacionalni park.

Vidik s vrha pruža se prema Riječkom zaljevu, Krku, Učki, Ćićariji, Snježniku, slovenskom Snežniku, Lokvarskom jezeru, Bjelolasici, Velebitu, a na sedlu ispod vrha Schlosserovom domu.

Okupljanje ispred Scouta (J. Komparea 5, Samobor) do 7.00 sati.

U 7.00 sati polazak osobnim automobilima prema Platku.

Platak (Dom Sušak) – Cajtige – Schlosserov dom  – Veliki Risnjak oko 3 sata hoda do vrha

Troškovi prijevoza: cestarina i gorivo zajednički

Piće i hrana: prema individualnim potrebama iz ruksaka, mogućnost toplog obroka po povratku u Domu Sušak

Oprema: standardna planinarska prilagođena vremenskim uvjetima i terenu

Prijave i info: do 7.6. 2024. _Nataša_ 099 755 1898

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa organizatora izleta.

Organizator izleta ima pravo izmjene programa izleta prema objektivnim okolnostima na terenu. U slučaju lošeg vremena izlet se odgađa uz prethodnu obavijest prijavljenima.