Povodom Dana planeta Zemlja i uoči proslave 20. godišnjice SSP uređivali smo, čistili i markirali

Kad se male ruke slože sve se može, pokazali smo zajedno, mali i veliki Scoutovci, uređivanjem, čišćenjem i markiranjem naše planinarske staze Samoborski scoutski put tijekom vikenda 22. i 23. travnja povodom Dana planeta Zemlje i uoči proslave 20. godišnjice Samoborskog scoutskog puta.

Planinarska obilaznica Samoborski scoutski put dužine 50 kilometara proteže se Samoborskim i Žumeberačkim gorjem, a otvorena je 2003. godine povodom pete obljetnice Kluba.

Tijekom vikenda sa staze smo otklonili 12 velikih vreća raznog smeća i istovremeno obnovili planinarske markacije zahvaljujući sredstvima Hrvatskog planinarskog saveza u okviru provedbe projekta „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura – projekt održavanja, uređenja i opremanja planinarske infrastrukture u Republici Hrvatskoj“.

Ove godine Samoborski scoutski put obilježava 20 godina. Tijekom 20 godina stazu su uređivali, označavali planinarskim markacijama i čistili od smeća članovi Planinarskog kluba „Scout“ na zadovoljstvo svih planinara i izletnika koji su njome prošli. Tako ćemo nastaviti i dalje za sve sadašnje i buduće generacije ljubitelja prirode i planinarenja, a u čast onima koji su je nekada uredili za nas.

Svečano obilježavanje 20. obljetnice Staze održat će se 20. svibnja 2023. prigodnim obilaskom dijela Obilaznice i proslavom u Planinarskom centru Koretići.