Srećkov osvrt na izlet u Kamniške alpe od 22. do 24. srpnja 2022.

Na ovome izletu su nas čekali planine i vrhovi gdje nas četvero nismo bili. To posebno motivira i daje dodatnu energiju, naravno uz hladno Laško, pa radler i jotu, koji su nas čekali na svakom koraku, bez kojih nebi bilo širokog spektra uživanja koje nam je priuštio naš Luka sa uvijek odlično osmišljenim programom.

U petak predvečer smo stigli u Logarsku dolinu, parkirali kod Doma Planincev te krenuli u sparno predvečerje prema Koči na Klemenčni jami pod Osjtricom. Teže je napisati ovaj naziv doma nego što je bilo doći do prve doze već opisane tekuće energije.
Jako lijepa koča, ugodno osoblje i smještaj. Uz dobar doručak slijedeće jutro krenusmo slijedećem vrhu. Kako to već obično biva čekalo nas je spuštanje, ne prezahtjevan sipar pa uspon prema vrhu Planjava 2394m, sve po Delžmanovoj poti.
Vrijeme nije bilo prevruće, sunce i ugodan vjetar su nas pratili cijelim putem. Nakon Planjave dolazimo na prekrasno mjesto, Kamniška koča na Kamniškom sedlu. Sa zadovoljstvom i divnim pogledom uzimamo drugu dozu već poznate energije, druženje uz poznate ptice žicalice te se divimo dobrim trbušnjacima kolege nam planinara. Njegova supruga je možda mislila da nju gledamo ali se je prevarila. Uz priče o mrtvom dizanju vesela četvorka je krenula prema krajnjem odredištu te večeri, domu u Logartalu.
Uz okrijepu i finu večeru upoznali smo slatku pesicu Ajšu sa zanimljivim lijevim uhom, također i kako se vatrogasci provode do kasno u noć.
Luka nas je počastio ukusnom kombinacijom keksi i odličnog muškata, lubenicom i dinjom, gdje se i Ajša također osladila.
Slijedeće jutro nas je čekala Mrzla gora 2203m. Prema najavama nije se dalo naslutiti kakva nas ljepotica od staze čeka. Osobno sam oduševljen cijelom stazom, njezinom tehničkom zahtjevnosti ali i sigurnosti. Bili smo sami što dosta govori o karakteru staze ali svakako za preporuku.
Nakon povratka, uz poznatu okrijepu, gdje se priključio i ne baš rashlađeni jeger, ali tko mari za to nakon divnog dana, četvorka se uputila prema Ljubljani, već ustaljenom odredištu, gdje je naš vođa pripremio nove poslastice za nas.
Nakon odličnih pizza i aperola, Luka nas je počastio sa Trdelnikom, odličnom i kalorijskom bombom u kojoj smo uživali šetajući Ljubljanom.
Ugodnom vožnjom do Samobora smo završili predivan izlet, te uz sve pohvale i zahval Luki na svemu, vesela četvorka se uputila svojim odredištima.
Tekst: Srećko Jošić