Samoborski scoutski put 19.-20.9.2020.

Samoborski scoutski put 19.-20.9.2020.

Planinarski put koji će vas povesti kroz dijelove Žumberka i Samoborskog gorja.

Samoborski scoutski put, SSP, pripremili su članovi Planinarskog kluba Scout povodom pete godišnjice osnutka kluba. Osobno sam mišljenja da bi ga svaki iskreno član Kluba trebao proći barem jednom.

Kroz trinaest kontrolnih točaka provest će planinara kroz dijelove Samoborskog gorja i Žumberka koji  nisu previše udaljeni od Samobora, ali su nekako ostavljeni po strani, mimo velikih gužvi i masovne posjećenosti. Put vodi kroz šume, livade, prekrasne vidike, sela koje je gotovo napustio život…

Dnevnik planinarske obilaznice Samoborski scoutski put možete kupiti u prostorijama kluba na sastanku, ili u gostionici Vilinske jame u Grdanjcima, što kao vodič ovog izleta od polaznika i očekujem! Ipak se radi o našoj obilaznici… 🙂

Plan izleta:

Subota, 19.9.20.  Grdanjci – Koretići

u 7:00 okupljanje ispred Scout cluba i polazak automobilima prema Grdanjcim

u 8:00 početak obilaska prvog dijela SSP-a

do 18:30 dolazak u Koretiće i planinarsku kuću Scout

Odmor, večera noćenje

Nedjelja, 20.9.20. Koretići – Grdanjci

u 7:00 ustajanje, doručak i pakiranje stvari

u 8:00 polazak na drugi dio SSP-a

do 18:00 dolazak u Grdanjce, odmor i odlazak kućama

Planinarska tura je srednje naporna. Nije potrebno nositi velike ruksake: organizirat ćemo prevoženje stvari za noćenje i prehranu za drugi dan na Koretiće. Za vrijeme hoda hrana i piće iz ruksaka. Večeru možemo organizirati zajednički na Koretićima, prema dogovoru, a pićem je kuća opskrbljena.   Noćenje u planinarskoj kući Scout u Koretićima za članove Kluba iznosi 25,00 kn.

Oprema standardna planinarska, primjerena vremenskim uvjetima (gojzerice, čarape za planinarenje, hlače, majica, flis ili laganija jakna, zaštita za glavu, štapovi, ruksak, čeona lampa, gamašne,vreća za spavanje, osobna higijena, krema za sunčanje ).

Prijave i sve dodatne informacije na sastanku Kluba ili na 091 5367 334 – Valent