Ljetni pohod na Lipu 30. 8. 2020.

HPD LIPA SESVETE djeluje od 1952. godine, a od 1967. godine, na području Medvednice gdje je Lipa – Rog zaštićeno kao značajni krajobraz unutar Parka prirode Medvednica, posjeduje planinarski dom. Od 2000. godine izgrađena je i kapela. Jedna od aktivnosti Društva je održavanje planinarskih pohoda do Lipe s ciljem upoznavanja planinara s ovim dijelom Medvednice i druženja planinarskih društava iz Lijepe naše.

U siječnju 2003. godine započeli su sa zimskim pohodima, a od kolovoza 2004. godine s ljetnim pohodima. Zimski pohod održavaju hodajući markiranom planinarskom stazom u dužini od 15 km od Sesveta do planinarskog doma na Lipi. Polazište Ljetnih pohoda svake godine mijenjaju, a sve s ciljem upoznavanja i drugih područja sesvetskog Prigorja.

Ove godine je pohod 17. puta za redom, a održat će se u nedjelju, 30. kolovoza. Započinje u  Kašini Gornjoj, kod okretišta autobusa ZET-a na cesti za Mariju Bistricu i Planinu Donju u 9.00 sati.

Povratak s Lipe do vašeg prijevoza, odnosno autobusa ZET-a je markiranom stazom do sela Planina Donja u trajanju od 40 minuta.

Posebnost ljetnih pohoda je određivanje planinarskog društva u pravilu s mlađim planinarskim stažem koje djeluje izvan zagrebačkog područja kao „Društvo prijatelj pohoda“.

Ove godine je PK „SCOUT“ prihvatio sudjelovanje kao „Društvo prijatelj pohoda“ i predstavljanje svoga djelovanja prisutnim sudionicima na početku pohoda.

Posebno molimo sudionike pohoda na dužnost pridržavanja naputaka i epidemioloških preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje propisuju osiguranje općih i posebnih higijenskih i sigurnosnih uvjeta u svezi COVID-19, a dostupne su na poveznici https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke .

Pozivamo clanove da se odazovu pohodu kako bismo zajednički što ljepše predstavili naš Klub.