SAMOBORSKI SCOUTSKI PUT 10.-11.9.2016.

PLANINARSKI KLUB „SCOUT“ SAMOBOR

SAMOBORSKI SCOUTSKI PUT 10.-11.9.2016.

Samoborski scoutski put (čitaj: Samoborski skautski put), skraćeno SSP, je planinarski put koji vodi dijelovima Žumberačkog i Samoborskog gorja. Pripremili su ga planinari, članovi Planinarskog kluba „Scout“ iz Samobora povodom pete godišnjice osnutka kluba. Otvoren je u travnju 2003. godine.  (iz dnevnika SSP-a)

Vezna kružna obilaznica sa 13 sretnih! kontrolnih točaka prelijeva se iz Samoborskog u Žumberačko gorje dodirujući njihove najljepše dijelove, a mi ćemo je prohodati u dva dana, ukupno osamnaest sati hoda i 50 kilometara čiste uživancije!

 

10.9.2016.: Okupljanje izletnika ispred Scout cluba, Kompareova 5 Samobor, u 7:00 i polazak prema Grdanjcima. Tamo ćemo (popiti kavu) ostaviti višak opreme (rezervna odjeća, vreće za spavanje) dežurnom koji će ih prevesti na Koretiće, a mi krećemo na Samoborski scoutski put: od KT Grdanjci do KT Planinarska kuća Scout Koretići gdje ćemo prespavati.

 

11.9.2016.: ustajanje u 7:00, doručak i polazak u 8:00 na Samoborski scoutski put, od Koretića do Grdanjaca u koje bi trebali doći do 17:00sati.

 

Detaljnije o Samoborskom planinarskom putu pročitajte na  http://www.pkscout.hr/?p=238

Tempo hoda i odmora biti će prilagođen grupi u cjelini!

Oba dana hrana i piće iz ruksaka, prema vlastitim potrebama! U subotu zajednička večera po dolasku u Koretiće – dogovor!

 

Za obilazak Samoborskog scoutskog puta predlažem kupite dnevnik istog, a svakako ponesite i Hrvatsku planinarsku obilaznicu u kojoj su 10. i 12. kontrolna točka SSP-a.

 

Obavezna oprema:

1. ruksak   +  „jurišni“ za hodanje

2. gojzerice

3. čarape za hodanje 2 para

4. hlače za hodanje + rezerva

5. majica za hodanje + rezerva

6. pl. jakna i kabanica za zaštitu od kiše

7. kapa šilterica

8. gamašne

9. štapovi za hodanje

10. sunčane naočale

11. krema za zaštitu od sunca

12. čuturica ili boca za vodu

13. Planinarska iskaznica i žigomanski pribor

14. ZAŠTITA OD VJETRA!!!

15. DOBRO RASPOLOŽENJE!!!

Troškovi:- Noćenje 30,00   ili  50kn-večera – ovisno o broju izletnikaNapomena:Dežurni nam   prevozi višak opreme, tako da se može hodati s malim ruksakom.(vreče za   spavanje, rezervna odjeća, higijenski pribor i sl.)11.9.2016. je izborni dan!!   Krećemo ranije u jutro tako da svi stignu obaviti svoju građansku dužnost !!

 

 

 

 

 

 

 

 

Prijave i info na 091/5367334 Valentina ili na sastanku u utorak 20:00h ili na pkscout@gmail.com

 

U slučaju iznimno lošeg vremena izlet se otkazuje! Vodič izleta ima pravo promijeniti  plan prema uvjetima na terenu, a izletnici su dužni toga se pridržavati. Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s uvjetima, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.