Tečaj za vodiče Hrvatskog planinarskog saveza A standard

Raspisan  Tečaj za vodiče A standard na Paklenici i Baškim Oštarijama u ožujku 2014.

Komisija za vodiče HPS-a organizira 8.-9.3. 2014. u Starigradu i 15.-16.3.2014. u Baškim Oštarijama tečaj za vodiče Hrvatskog planinarskog saveza A standarda (vodiče društvenih izleta). Tečaj je namijenjen iskusnim planinarima koji žele steći znanja i vještine potrebne za vođenje planinara po planinarskim putovima u ljetnim uvjetima, a provodi po programu školovanja vodiča HPS-a. Tečaj će se održati na terenima oko kuće HGSS-a u Starigradu i planinarskog doma Vila Velebita u Baškim Oštarijama.

Smještaj je organiziran u  HGSS kući (30,00 kn) te pl. domu Vila Velebita (60,00 kn) te se uplaćuje izravno domaćinima, a prehrana polaznika “iz ruksaka” uz moguće korištenje dostupnih resursa poput zajedničke kuhinje i sl. Prema dogovoru na terenu. Tečaj se organizira za 25-30 sudionika, a voditelj tečaja je vodič instruktor HPS-a Marica Mihaljević (gsm: 098739 375, e-mail: marica.mih@gmail.com)).

Nakon primitka prijava, planinarskim udrugama ili pojedincima, ured HPS-a poslat će račun za organizacijske troškove u iznosu od 450,00 kn + PDV = 562,50 kn po osobi. Uplatu organizacijskih troškova treba izvršiti na žiro-račun HPS-a br. 2360000-1101495742, uz odgovarajući poziv na broj vidljiv na računu, najkasnije do sedam dana prije početka tečaja.

U cijenu organizacijskih troškova uključen je amblem Vodičke službe HPS-a, trošak ispita, iskaznica, značka te majica Vodičke službe.

Prijave za tečaj obavljaju se putem on-line prijavnice koja je dostupna na webu HPS-a.

PRISTUP TEČAJU

Polaznici tečaja  trebaju :

– predočiti planinarsku iskaznicu HPS-a s ovjerenom markicom za 2014. Godinu

– donijeti preporuku matične planinarske udruge u kojoj je naznačeno da su proveli najmanje 10 kvalitetnih dana na društvenim izletima.

– donijeti presliku diplome Opće planinarske škole

– biti duševno i tjelesno sposoban podnijeti veće napore

– posjedovati i koristiti planinarsku odjeću, obuću i opremu za boravak i kretanje planinama a posebno dvije zamke (promjera cca. 6 mm, dužine 5-6 metara), dvije sponke s maticom, kompas, zemljovid područja, čeonu baterijsku svjetiljku, pribor prve pomoći te pribor za pisanje.

Tečajci trebaju doći u kuću HGSS-a u Starigradu, 8.3. 2014. do 8.00 sati, gdje organizatoru predaju:

– preporuku matičnoga planinarskog društva i preslike diploma

– potvrđenu uplatnicu za organizacijske troškove

– dvije fotografije 30×35 mm (na poleđini upisati ime i prezime)

– domaćinu u planinarskom domu uplaćuju smještaj i prehranu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)