Rezultati vrijednih ručica

Kako smo i najavili, u subotu 21.4.2012. uhvatili smo se čišćenja jarka potoka koji teće kroz Scoutsko planinarski centar Koretići.
Podijeljeni u nekoliko timova, oboružani vrećama, rukavicama i dobrom voljom, ušli smo u jarak u 10 sati u jutro i ubili se od posla do večeri.
Vjerujte: od takve zbirke svih mogućih profila guma i felgi koju smo našli mogli smo otvoriti vulkanizersku radnju odmah do zgrade vodocrpilišta!.
Špareta su bila dva: jedan se jedva sjeća, a drugi slabo pamti zadnju vatru koja je u njemu gorjela.., auto dijelovi: dva fićeka, znamo po boji; vešmašina kojoj se nije dao izvaditi onaj kameni uteg pa su je Hasan i Bimban nacukavali na smjene.. olupina VW bube koju je Romeo jedva dočekao da se izvuče; dimnjak?!.. bračni krevet s federima i samo jedan madrac.. karnisteri raznih podmazivaća tvrtke koju ne bi reklamirali; cipele, čizme, bate za stonogu, staklene flaše popularnih gaziranih pića vaše, naše i njihove mladosti, stara zaprežna kola, a glave volova i druge stoke neću ni spominjati .. sve smo to izvukli na cestu uglavnom istim vrlo strmim putem kojim je i doletjelo u jarak.
Po tom “zgodnom punktu” za izbacivanje smeća vukli smo vreće četveronoški, a pri samom vrhu “navukla” nas je plastika koja je virila iz zemlje pa smo iskopali punu vreću od krumpira dječjih za..anih pelena…
Gromade olupina i hrpe guma izvukao je Neno uz pomoć sajle na svom crvenom kabrioletu (ne znam koje je marke traktor,  pa od milja kabriolet), jedan kontejner smo odmah napunili, a dečki iz Komunalca su odpeljali još tri puna. Vrijeme nam je bilo naklonjeno, oprala su nas samo dva pljuska, a nakon večere su nam zasvirali dečki iz Sisačkog benda The Pint… Savršen svršetak dana savršenog za ekološki časna djela.. drugi dan smo odmarali! Molim pogledajte fotografije:
Naravno da plan za slijedeći blagdan drage nam zeleno plave pikule zvane Zemlja već imamo!
Potok sada izgleda ovako,
lijep, čist, kakv treba biti zauvijek. Dođite vidjeti !
p.s. mislite i vi da puna vreća za..anih pelena ima veze s onim bračnim krevetom?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)